Seitsemäs päivä oli jännittävä, sillä silloin koin ensimmäistä kertaa elämässäni, millaista on olla taifuunin keskellä. Jo aamusta satoi paljon ja tuuli oli hieman normaalia navakampi. Tokyossa taifuuniennustuksista huolimatta aamusti elämä oli normaalista päivästä poikkeamaton. Ihmiset menivät töihin ja kaikki liikkeet olivat normaalisti auki.
Koulussa aamulla meille kerrottiin taifuunista ja siitä, että koulu mahdollisesti sulkeutuu hieman normaalia aiemmin. Ei sen takia, että koulussa olisi ollut vaarallista olla taifuunin aikaan, vaan sen takia, että Tokyoon jotkin yksityiset metro/junayhtiöt olivat aikeissa keskeyttää toimintansa taifuunin ajaksi. Olisi siis ollut mahdollista, että emme olisi julkisilla päässeet kotiin, mikäli olisimme olleet kaupungilla pidempään.
Koulussa meille esiteltiin hieman mitä kaikkia tekniikoita Hikossa olisikaan mahdollista opiskella. Kiertelimme koulua ympäri opettajan esitellessä näytillä olevia töitä eri tekniikoista. Kävi ilmi, että koululla on myös oma korukauppa, jossa on sekä opiskelijoiden että opettajien töitä myynnissä.
Pysähdyimme seuraamaan kierroksemme lopuksi muutamaa opiskelijaa työpajan puolelle, jotka valmistivat erilaisia tekstuurivarasoita. Homma näytti yllättävän helpolta ja nopealta. Täytyy itsekin kokeilla tehdä moisia joskus, jotta saisin tehtyä koruihini sellaista pintaa, jota täällä näin eräässä kulhossa.
Palattuamme omaan luokkaamme opettajamme perehdytti meitä syvemmin ensimmäiseksi opittavaan kultasepäntekniikkaan, nunome zoganiin, ja neuvoi minkälaisia työkaluja meidän tulisi hankkia ensi viikoksi. Vasara, jonka tilalle kävisi kyllä aivan hyvin Suomessakin pakottamiseen tarkoitettu vasara, tulisi maksamaan 10-20e, pakotuspunsselista en ole aivan varma ja itse hankittava materiaali, eli ohuen ohut hopealevy, noin 8euroa. Ymmärsin, että koulu tarjoaisi meille palat rautaa ja bambupunsselit, joita kyseiseen tekniikkaan tarvittaisiin myös.
Nunome zogan on eräänlainen "inlay" -tekniikka, jossa kahta eri väristä metallia saadaan vasaroitua toisiinsa kiinni niin, että juotoksia ei tarvita. Tätä tekniikkaa on aikoinaan käytetty Japanissa erityisesti miekkojen väistimissä.
Kotitehtäväksi jäi miettiä, minkälaisella työllä haluamme lähteä harjoittelemaan kyseistä tekniikkaa ja kuinka paljon meillä on rahaa käytettävissämme tätä varten tarkoitettuihin työkaluihin.
Nunome zoganista löytyy googlen kuvahaulla hyviä malliesimerkkejä, mutta tulen myöhemmin laittamaan omista töistäni tänne kuvia myöskin.
No comments:
Post a Comment