Monday, October 3, 2011

30.9. kuvin

Sen verran pohjustan ennen kuvapläjäystä, että olimme suunnitelleet menevämme sekä Meiji-jingu koen:iin ja Yoyogi koeniin tänään, mutta huomasimme hyvin pian, että Meiji-jinguussa voi aivan huoletta kuluttaa kokonaisen päivän. Suosittelen paikkaa aivan kaikille Tokyoon matkustaville, sillä se on puisto, jossa pääsee nauttimaan rauhasta aivan keskellä Harajukun vilinää.
Puistossa on myös maksullinen alue (¥500), jossa on mm. Kakuun-Tei niminen teehuone ja lampi kaloineen. Mielestäni maksullinen alue, Meiji-jinqu inner garden, on hintansa arvoinen, varsinkin, jos on aikaa käyskennellä alueella muutama tunti rauhassa nautiskellen. Maksulliselle alueelle otetaan sisään viimeiset vieraat klo16.30, joten ole hyvissä ajoin liikkeellä, jos haluat sinne.
Meiji-jinguun puistossa on myös saman niminen temppeli, joka on ehdottomasti käymisen arvoinen. Temppelin piha-alue on maksuton, mutta alttarille ei kannata mennä kuvailemaan, vaan antaa paikallisille rukousrauha.
Puisto on aamusta kello kuuteen illalla auki, sillä pimeä tulee Japanissa tähän aikaa vuodesta kuudelta.

Muistakaa ottaa tyhjää paperia mukaanne, sillä tässä puistossa on parikin eri paikkaa, joissa on leimauspiste. Japanilaiset ovat kovin viehättyneitä leimoihin, joten he ovat keksineet, että kaikissa itseään kunnioittavissa paikoissa kuuluu olla oma "muistoleima". Muistoleima on ilmainen ja kaikkien vapaassa käytössä.



Meiji-jingu torii, eli sisäänkäynti Meiji-jingu puistoon.

Uhrilahjoja jumalille. Saketynnyreitä, siis.

Täällä ojien viemäritkin ovat erilaisia.

Torii, jälleen.

Kakuun-Tei -teehuone.

Kakuun-Tein etupihaa.

Löydätkö Annikan kuvasta?

Inner gardenin Iirispuutarha.

Lisää Iiriksiä.

Kiyomasa-Idosta (kaivosta) lähtevä puro kohti Iirispuutarhaa.

Kiyomasa-Ido.

Meiji-jingu temppelin sisäänkäynti.

Henkilökohtaisia rukouksia.

Siisti lamppu.

Temppelin sisäpiha. Kuvassa näkyy pääsisäänkäynti sisältä päin.

No comments:

Post a Comment