Sunday, October 2, 2011

Tsukiji Fish Market (13. päivä)

Aloitimme päivän kerääntymällä koululle. Siitä me, vaihto-oppilaat, eräs opettajistamme ja apuopettajamme suuntasimme urushi -näyttelyyn. Näyttely oli ilmainen ja se sijaitsi, suomalaisen näkökulmasta, hieman omituisessa paikassa: ison tavaratalon 7. kerroksessa.
Japanilainen lakkatekniikka on edelleenkin yksi ehdottomista suosikeistani ja työt näyttelyssä olivat ihan mahdottoman hienoja. Pystyisinpä vain opettelemaan kyseistä tekniikkaa jossain... Saattaa olla, että meille tarjoutuu myöhemmin tilaisuus mennä vierailemaan näyttelyn pitäjän omalle työpajalle, mikä olisi äärettömän mielenkiintoista.

Näyttelyn jälkeen opettajamme oli luvannut viedä meidät Tsukiji Fish Marketille (kuuluisa tokyolainen paikka, must-see. Googlaa, jos et tiedä, mistä puhutaan). Siellä oli luvassa oikein mainiota tempuraa, vähän ympäriinsä kävelyä ja ihmettelyä.
Luulen, että tähän paikkaan on tultava uudelleen aikaisin aamusta, sillä silloin paikka vilisee ihmisiä ja joka kojussa on mitä ihmeellisimpiä mereneläviä yön aikana merestä nostettuna. Tuoreita äyriäisiä ja mitä kummallisimpia meren eläjiä jostain syvältä meren uumenista olisi äärettömän mielenkiintoinen nähdä.

Tänään ei koulussa ehtinyt mitään tuon "luokkaretken" takia tekemään ja huomenna olisi opettajien kokous -> ei koulua.








No comments:

Post a Comment